Poznaj sekret przepysznych przepisów na domowe zupy. Dziś przepis na znakomitą zupę pomidorową przepisu Żanety. Przepis zawiera: bulion warzywny, przecier pomidorowy, zioła i przyprawy.
Składniki:
- 500 g przecieru pomidorowego
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki keczupu
- ½ łyżeczki tymianku
- ½ łyżeczki oregano
- sól
- przepis
Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę drobno posiekać.Wrzucić ją do rondelka z rozgrzanym masłem i lekko przesmażyć.Wówczas wlać bulion.Doprowadzić go do wrzenia i dodać przecier pomidorowy oraz ketchup.Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 15 minut.Po tym czasie dodać jeszcze tymianek i oregano do smaku.Pogotować jeszcze chwilę i na koniec doprawić solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4