Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorowa Żanety

Poznaj sekret przepysznych przepisów na domowe zupy. Dziś przepis na znakomitą zupę pomidorową przepisu Żanety. Przepis zawiera: bulion warzywny, przecier pomidorowy, zioła i przyprawy.  
 

Składniki:

  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki keczupu
  • ½ łyżeczki tymianku 
  • ½ łyżeczki oregano
  • sól
  • przepis

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę drobno posiekać.
    Wrzucić ją do rondelka z rozgrzanym masłem i lekko przesmażyć.
    Wówczas wlać bulion.
    Doprowadzić go do wrzenia i dodać przecier pomidorowy oraz ketchup.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie dodać jeszcze tymianek i oregano do smaku.
    Pogotować jeszcze chwilę i na koniec doprawić solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *