Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorowa z pomarańczami

Składniki:

  • kostka bulionu cielęcego
  • 800g dojrzałych pomidorów
  • ząbek czosnku
  • marchew
  • łyżka tymianku
  • sól i pieprz
  • 1 pomarańcza
  • łyżka świeżo posiekanej pietruszki
  • 200g ziemniaków

Sposób przyrządzenia:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobniutko posiekać. Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę. W garnku ugotować wodę z kostką bulionu cielęcego, wrzucić ziemniaki i marchewkę. Po 10 min dodać pomidory, czosnek i przyprawy, i jeszcze chwilę podgotować. Pomarańcze obrać ze skórki i ostrym nożem wyciąć cząstki miąższu, kawałek skórki pokroić w cienkie paseczki.
Przepis został nadesłany na konkurs „Dania wszelakie” przez Agnieszkę Boruc

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *