Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pizza z owocami morza Leszka

Składniki:

  • 1 duży spód pizzy
  • 25 dkg obranych odwłoków średnich krewetek
  • 28 dlg pokrojonych w paski paluszków krabowych
  • 1.2 cebuli pokrojonej w plasterki
  • ½ obranej, pokrojonej papryki
  • 1 duży dojrzały pomidor pokrojony w plastry
  • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki lub kolendry
  • 1.2 szklanki tartego sera mozarella
  • ¼ szklanki tartego sera parmezan

Sos:

  • ½ szklanki zimnego mleka
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • musztarda doi smaku
  • sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać cebulę i paprykę, smażyć 3 minuty mieszając, dodać umyte i osuszone krewetki, smażyć aż się zaróżowią, odstawić. W rondlu rozgrzać masło, podgrzać nie rumieniąc, dodać mąkę i rozprowadzić ją w maśle, dodać mleko i musztardę, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować dwie, trzy minuty aż zgęstnieje, przyprawić.
Spód pizzy posmarować przygotowanym sosem, rozłożyć na nim składniki fillingu, posypać serem i zieleniną. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 15 minut.
Przepis został nadesłany na konkurs „Dania wszelakie” przez Leszka S
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *