Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pieczarkowa Katarzyny

Najlepsze przepisy na zupy znajdziesz tylko tutaj. Tym razem podajemy przepis na pyszną zupę pieczarkową Katarzyny. Przepis zawiera: pieczarki, cebulę, marchewkę i wywar drobiowy. 
 

Składniki:

  • 500 g pieczarek
  • 1 marchewka 
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1, 5 litra wywaru drobiowego
  • 1/2 szkl śmietany kremówki 30%
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić razem do rondelka z rozgrzanym masłem.
    Lekko zeszklić po czym dodać obrane pieczarki pokrojone na mniejsze kawałki.
    Dorzucić jeszcze obraną marchewkę startą na tarce.
    Razem przesmażyć po czym zalać całość wywarem drobiowym.
    Gotować na małym ogniu około 15-20 minut.
    Po tym czasie zaprawić zupę śmietaną.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Jeszcze chwilę pogotować.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *