Najlepsze przepisy na zupy znajdziesz tylko tutaj. Tym razem podajemy przepis na pyszną zupę pieczarkową Katarzyny. Przepis zawiera: pieczarki, cebulę, marchewkę i wywar drobiowy.
Składniki:
- 500 g pieczarek
- 1 marchewka
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- 1, 5 litra wywaru drobiowego
- 1/2 szkl śmietany kremówki 30%
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.Wrzucić razem do rondelka z rozgrzanym masłem.Lekko zeszklić po czym dodać obrane pieczarki pokrojone na mniejsze kawałki.Dorzucić jeszcze obraną marchewkę startą na tarce.Razem przesmażyć po czym zalać całość wywarem drobiowym.Gotować na małym ogniu około 15-20 minut.Po tym czasie zaprawić zupę śmietaną.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Jeszcze chwilę pogotować.Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Liczba porcji: 4