Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Hummus przepisu Arlety

Pyszne i sprawdzone przepisy znajdziesz tylko na pychotka.pl. Hummus przepisu Arlety to nasza dzisiejsza pozycja. Lista zakupów: ciecierzyca, czosnek, pasta tahini i oliwa z oliwek. 
 

Składniki:

  • 20 dag ciecierzycy
  • 10 dag pasty tahini 
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • ½ łyżeczki mielonego kuminu 
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku 
  • oliwa z oliwek 
  • sól 
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Ciecierzycę zalać wodą i odstawić na całą noc.
    Następnego dnia wymienić wodę na świeżą i gotować ciecierzycę do miękkości na małym ogniu.
    Zajmie to mniej więcej 2 godziny.
    Po tym czasie ją odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
    Wówczas dodać do niej pastę tahini oraz obrane ząbki czosnku, sok z cytryny oraz kumin.
    Całość dokładnie zmiksować na gładką, jednolitą pastę.
    Gotową doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Przełożyć pastę do miseczki i skropić jeszcze oliwą z oliwek oraz oprószyć wędzoną papryką w proszku.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *