Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa Pauliny ziemniaczana z grzybkiem

Składniki:

  • ½ kg ziemniaków
  • ½ kg mieszanki warzywnej/marchewka, pietruszka, por, seler/
  • 1 cebula
  • 4 suszone grzybki / kapelusze/
  • ½ łyżki masła
  • 1 szklanka śmietany
  • sól, pieprz do smaku
  • pęczek posiekanej natki pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Warzywa umyć, obrać i pokroić na kawałki, wsypać do garnka, dodać masło i podgrzewać kilka minut, zalać 1 litrem wody i gotować. Grzyby umyć i pokroić w paski dodać do gotujących się warzyw, gotować do miękkości ziemniaki i cebulę obrać, pokroić w kosteczkę dodać do zupy, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać śmietanę. Każdą porcję zupy posypać obficie zieloną posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *