Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka po bretońsku

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 puszka tuńczyka w oliwie
  • 1 szklanka majonezu
  • sok z cytryny
  • sól
  • pomidory do dekoracji

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka ugotować, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka, rozetrzeć na miazgę, ucierając dodawać tuńczyka. Gdy powstanie jednolita masa, doprawić solą i pieprzem do smaku. Połówki jajek  napełnić masą wyłożyć na półmisek. Jajka zalać majonezem wymieszanym z sokiem z cytryny. Wierzch ozdobić plasterkami pomidorów. Podawać jako przystawkę lub jako osobne danie/ np. kolacyjne/.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *