Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa paprykowa

 

Składniki:

  • 2 papryki
  • cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 6 łyżek soku z winogron
  • 1 l wywary warzywnego
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz
  • grzanki

 

Sposób wykonania:

  1. Cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę po czym przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas doprawić do smaku papryką.
    Następnie dodać koncentrat pomidorowy i gotować jeszcze około 3 minut.
    Po tym czasie wlać wywar oraz sok z winogron i pozostawić na ogniu kolejne 20 minut.
    Na sam koniec dodać czosnek oraz śmietanę.
    Całość miksować i doprawić.
    Przed podaniem udekorować grzankami.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *