Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ogórkowa z wkładką- Iwony

Składniki:

  • 10 średniej wielkości ogórków kiszonych
  • kawałek selera
  • 1 średnia pietruszka
  • 3 marchewki
  • 10 ziemniaków
  • 1 duża cebula
  • bulion drobiowy
  • ½ szklanki słodkiej śmietany
  • ½ szklanki posiekanego zielonego koperku
  • sól, pieprz do smaku

    Wkładka:

  • ½ kg drobiowego mięsa mielonego
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Warzywa umyć, obrać i pokroić w kosteczkę,ogórki zetrzeć na tarce. przełożyć do garnka, zalać 1 ½ litra wody, dodać bulion drobiowy, doprawić do smaku solą i pieprzem i zagotować. Z mielonego mięsa, jajka, tartej bułki i łyżeczki przyprawy wyrobić masę i formować malutkie kuleczki, wrzucać do gotującej się zupy i gotować około 40 minut, pod koniec gotowania dodać starte ogórki i śmietanę, wsypać koperek i jeszcze moment gotować.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *