Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa koperkowa ze śmietaną

Składniki:

  • 6 szkl rosołu
  • duży pęczek koperku
  • 1 szkl śmietany
  • 2 łyżki mleka
  • łyżeczka mąki
  • 4 jajka
  • sól


 

Sposób wykonania:
Pęczek koperku związać bawełnianą nitką po czym wrzucić go do gorącego rosołu.
Doprowadzić do wrzenia.
Wówczas dodać mąkę wymieszaną z mlekiem.
Trzymać na małym ogniu około 3 minut.
Po tym czasie pęczek koperku wyjąć z zupy i drobno posiekać i ponownie wrzucić do zupy.
Doprawić całość do smaku solą.
Na koniec ugotować jajka na twardo i dodać je do zupy przed podaniem siekając osobno biała i żółtka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *