Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos chrzanowo-winny

Składniki:

  • korzeń chrzanu
  • ½ szkl białego wytrawnego wina
  • 2 szkl słodkiej śmietanki kremowej
  • łyżka soku wiśniowego
  • łyżka soku z czerwonych porzeczek
  • łyżka musztardy
  • sok z cytryny
  • łyżeczka cukru pudru
  • sól

Sposób wykonania:
Chrzan zetrzeć na tarce o drobnych oczkach po czym sparzyć go wrzątkiem i odsączyć na sicie.
Gdy chrzan ostygnie przełożyć go do miseczki i dodać do niego śmietanę oraz wino, wymieszać.
Następnie dodać musztardę oraz sok wiśniowy i sok z czerwonych porzeczek.
Gdy składniki się połączą doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem pudrem oraz solą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *