Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa koperkowa Uli

Składniki:

  • 2 kostki rosołowe
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 1 cebula
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 3 łyżki mąki
  • pęczek koperku
  • natka pietruszki
  • ½ skl. śmietany
  • jajko
  • sól
  • pieprz


 

Sposób wykonania:
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu po czym zdjąć z ognia i dodać kasze manną, mąką, jajko oraz posiekaną natkę pietruszki.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z powstałego ciasta formować wałeczki i pokroić na małe kluseczki.
Następnie wodę doprowadzić do wrzenia razem z kostką rosołową po czym wrzucić do niej kluseczki i gotować cały czas mieszając.
Na koniec dodać jeszcze śmietanę wymieszaną z łyżką mąki, doprowadzić do wrzenia i posypać koperkiem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *