Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa koperkowa na włoszczyźnie

Składniki:

  • 1 pęczek włoszczyzny
  • puree ziemniaczane
  • 2 pęczki koperku
  • ½ szkl. śmietany
  • 3 łyżki masła
  • 2 żółtka
  • sól
  • vegeta
     

Sposób wykonania:

  1. Włoszczyznę obrać i pokroić po czym zalać 2 litrami wody i ugotować wywar po czym go przecedzić i zagęścić puree z ziemniaków.
    Następnie doprawić do smaku Vegetą i trzyma c na małym ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie dodać śmietanę wymieszaną z żółtkami.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać na koniec posiekany koperek oraz kawałek masła.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *