Składniki:
- 1/2 kg pomidorów
- 30 dag szpinaku
- 20 dag cukini
- 20 dag świeżej fasolki szparagowej
- 4 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 gałązka selera naciowego ( lub 1/4 korzeniowego)
- 1 cebula
- 2 kostki ( rosołu warzywnego)
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pęczek natki pietruszki
- 6 łyżek parmezanu
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Do 1,5 l wody włożyć wszystkie pokrojone drobno warzywa, kostki warzywne oraz rozgniecione czosnek, gotować 1 godzinę na małym ogniu. Część warzyw wyjąć i zmiksować, dodać powtórnie do zupy, zagotować. Przyprawić solą, pieprzem. Zostawić do przestygnięcia i nabrania. Podawać po 2-3 godzinach podgrzaną, przyprawianą parmezanem i oliwą, posypaną natką pietruszki.
Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Agatę Bublewicz