Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa chlebowa Iwony

Składniki:

  • 1 obrana cebula
  • 5 dkg boczku
  • 20 dkg czerstwego chleba pszennego
  • 1 por / biała część
  • 1 litr bulionu mięsnego
  • ¼ łyżeczki majeranku
  • szczypta gałki muszkatołowej

Sposób przyrządzenia:
Cebulę i boczek pokroić w kostkę. Boczek usmażyć na chrupko, cebulę zrumienić. Chleb pokroić na cienkie kromki i opiec w tosterze na jasnozłoty kolor. Por oczyścić i pokroić w cienkie plasterki, umyć i podgotować w bulionie, doprawić do smaku gałką muszkatołową i majerankiem. Chleb ułożyć w miseczkach i zalać bulionem, posypać cebulą i boczkiem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *