Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa cebulowa Natalii

 

Składniki:

  • 3 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1,5 l wody
  • 2 kostki bulionowe
  • sól
  • pieprz
  • grzanki
  • ser
  • 1 szkl. śmietany

 

Sposób wykonania:

  1. Cebulę pokroić w krążki, które udusić na rozgrzanym maśle, wówczas oprószyć ja maską i chwilę smażyć.
    Rozprowadzić całość wodą  z rozpuszczonymi w niej kostkami rosołowymi.
    Doprowadzić do wrzenia i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie całość zmiksować i podprawić śmietaną.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Podawać z grzankami posypane serem.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *