Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żołądki drobiowe w sosie śmietanowym z curry

Składniki:

    • 50 dkg żołądków drobiowych
    • 20 dkg fasolki szparagowej
    • 1 cebula
    • 1 szklanka śmietany
    • ½ łyżeczki curry
    • ½ szklanki wina
    • 1  łyżka masła


    Sposób przyrządzenia:
    Żołądki dokładnie umyć, podzielić na połowę, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, odlać wodę. Zalać żołądki ponownie wodą i gotować aż zmiękną. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć aż się zeszkli, dodać curry i rozmieszać dokładnie, zalać winem, gotować kilka minut, dodać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem. Żołądki odcedzić, przepłukać wrzątkiem, dodać do rondla, dodać też ugotowaną wcześniej, pokrojoną na kilku centymetrowe kawałki fasolkę szparagową. Podgrzewać jeszcze kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *