Składniki:
- 50 dkg żołądków drobiowych
- 20 dkg fasolki szparagowej
- 1 cebula
- 1 szklanka śmietany
- ½ łyżeczki curry
- ½ szklanki wina
- 1 łyżka masła
Sposób przyrządzenia:
Żołądki dokładnie umyć, podzielić na połowę, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, odlać wodę. Zalać żołądki ponownie wodą i gotować aż zmiękną. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć aż się zeszkli, dodać curry i rozmieszać dokładnie, zalać winem, gotować kilka minut, dodać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem. Żołądki odcedzić, przepłukać wrzątkiem, dodać do rondla, dodać też ugotowaną wcześniej, pokrojoną na kilku centymetrowe kawałki fasolkę szparagową. Podgrzewać jeszcze kilka minut.