Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki z twarogowym nadzieniem

Składniki

  • 2 duże ziemniaki
  • łyżeczka kminku
  • 20 dag chudego twarożku
  • 4 łyżki mleka
  • łyżka oleju
  • pół ząbka czosnku
  • kilkanaście pestek dyni
  • rzeżucha
  • świeżo zmielony biały pieprz
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Ziemniaki zalać osoloną wodą z dodatkiem kminku i gotować około 30 minut.
      W między czasie do twarożku dodać mleko oraz olej i dokładnie wymieszać.
      Doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.
      Następnie ziemniaki odcedzić, przekroić na pół i wydrążyć cześć miąższu.
      Napełnić je farszem i posypać rzeżuchą oraz pestkami dyni.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *