Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaczane rogaliki na słodko

Składniki:

  • 50 dkg ugotowanych ziemniaków
  • 30 dkg cukru pudru
  • 70 dkg mąki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku dopieczenia
  • twarda marmolada


    Sposób przyrządzenia:

    Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę, dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier, olej i jajka. Dokładnie zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość około 2 centymetrów.  Wycinać trójkąty, nakładać marmoladę, zwijać i lekko wyginać w półksiężyc. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C około 25 minut na złocisty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *