Składniki:
- Ciasto naleśnikowe :
- jajo
- mleko
- mąka
- szczypta soli
- pęczek natki pietruszki ( bez grubych łodyg )
- 5-6 jaj ugotowanych na twardo
- cebula kulista
- trochę zielonej cebulki ( ale niekoniecznie )
- sól , pieprz
Nadzienie do naleśników :
Sposób przyrządzenia:
Do rozrobionego ciasta naleśnikowego dodać posiekaną drobno pietruszkę. Ciasto musi mieć konsystencję rzadkiej śmietany. Usmażyć ok 16 cienkich naleśników ( jak na krokiety ). Jaja i cebulę pokroić w kostkę i wymieszać oba składniki. Posolić i popieprzyć. Farsz smakuje jak jest bardziej doprawiony pieprzem. Następnie kłaść farsz na naleśniki i składać je na kopertę lub tak jak krokiety. Można je podawać na ciepło obsmażając je na patelni. Ale podane na zimno również smakują.