Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielone naleśniki

Składniki:

    Ciasto naleśnikowe :

    • jajo
    • mleko
    • mąka
    • szczypta soli
    • pęczek natki pietruszki ( bez grubych łodyg )

    Nadzienie do naleśników :

    • 5-6 jaj ugotowanych na twardo
    • cebula kulista
    • trochę zielonej cebulki ( ale niekoniecznie )
    • sól , pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Do rozrobionego ciasta naleśnikowego dodać posiekaną drobno pietruszkę. Ciasto musi mieć konsystencję rzadkiej śmietany. Usmażyć ok 16 cienkich naleśników ( jak na krokiety ). Jaja i cebulę pokroić w kostkę i wymieszać oba składniki. Posolić i popieprzyć. Farsz smakuje jak jest bardziej doprawiony pieprzem. Następnie kłaść farsz na naleśniki i składać je na kopertę lub tak jak krokiety. Można je podawać na ciepło obsmażając je na patelni. Ale podane na zimno również smakują.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *