Ja bardzo lubię szpinak i wszelkie potrawy w których występuje szpinak – dlatego znajdziecie ich u mnie bardzo dużo.
Składniki:
• sałata lodowa 4 liście
• suszony czosnek w płatkach 3 łyżki
• koper świeży 2 łyżki
• ocet balsamiczny 1 łyżka
• oliwa z olwek z bazylią 1 łyżka
• olej słonecznikowy 1 łyżka
• woda 2 łyżki
• sos sałatkowy koperkowo-ziołowy 1/2 opakowania
• szpinak świeży 2 garście
Sposób wykonania:
- Szpinak i sałatę kroimy w paseczki i wrzucamy do miski.
Dodajemy koperek i płatki czosnku.
Z reszty podanych składników przygotowujemy sos i polewamy sałatkę.
Takie proste cztery składniki połączone razem tworzą niepowtarzalny smak.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa