Składniki:
• szpinak świeży 2 garście
• ananas w krążkach 4 kółka
• paluszki karbowe 4 sztuki
• pomidor 1 sztuka
• rzodkiewka 3 sztuki
• płatki czosnku kamis 1 łyżka
• sos koperkowo-ziołowy kamis 1 sztuka
• mięta suszona i zioła do sałatek kamis po 1 łyżeczce
• ogórek świeży 4 cm kawałek
• por 3cm kawałek
Sposób wykonania:
Wszystko mieszamy w salaterce.
Paluszki krabowe kroimy w plasterki.
Sos przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i dodajemy do niego miętę i zioła do sałatek. Polewamy nim sałatkę i dokładnie mieszamy.
Teraz układamy sałatkę na talerzu i posypujemy ją paluszkami krabowymi i płatkami czosnku.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa