Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekany deser z winem

Składniki:

 

  • ½ szkl tartej bułki
  • 1 szkl. czerwonego deserowego wina
  • 2 zmiażdżone goździki
  • Szczypta cynamonu
  • 1/3 kostki masła
  • kieliszek ciemnego rumu
  • 4 jajka
  • ½ szkl. cukru pudru
  • łyżeczka cukru pudru do białek
  • słodka śmietanka
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • masło do formy

 

 

Sposób wykonania:
W rondelku roztopić masło po czym dodać do niego bułkę tartą.
Gotować aż  bułka się zarumieni, wówczas zestawić z ognia i dodać korzenie oraz wino.
Ponownie postawić na ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Na koniec dodać rum i dokładnie wymieszać.
Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo bułkową masę a na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem łyżki cukru.
Całość delikatnie połączyć i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 45 minut.
Przed podaniem polać śmietaną i posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *