Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomarańczowy puszysty deser

Składniki:

  • 15 dag migdałów
  • 15 dag cukru pudru
  • 15 dag marmolady morelowej
  • 4 jajka
  • 2 pomarańcze
  • łyżeczka cukru pudru
  • cukier puder do posypania
  • bita śmietana
  • masło do formy

    Sposób wykonania:
    Z pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.
    Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem i nie przerywając ucierania dodawać sok i skórkę z pomarańczy oraz sparzone wrzątkiem migdały.
    Gdy składniki się połączą dodać jeszcze białka ubite na sztywno z łyżeczką cukru, delikatnie połączyć.
    Przelać krem od formy wysmarowanej tłuszczem.
    Wierzch posmarować marmoladą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni na około 30 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem i udekorować bitą śmietaną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *