Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galaretka z ananasowej zalewy

Składniki:

  • puszka syropu po odsączeniu ananasów
  • 2 op. galaretki cytrynowej
  • 1 szkl. białego deserowego wina
  • ½ łyżeczki esencji ananasowej
  • sok z cytryny
  • łyżka cukru
  • dzbanuszek słodkiej śmietanki
  • łyżeczka cukru waniliowego

    Sposób wykonania:
    Do zalewy do dolać tyle wody aby powstało 2 ½ szkl. płynu, do którego dodać sok z cytryny, cukier, ino oraz esencje ananasową.
    Wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
    Gdy cukier się ropusi zdjąć z ognia i dodać galaretki.
    Całość dokładnie wymieszać aby galaretki się rozpuściły.
    Wówczas przelać do salaterki i odstawić do zastygnięcia.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *