Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanki z pomidorem, avocado i serem

Składniki:

  • 6 kromek bułki francuskiej (veka)
  • masło
  • 1 duże avocado, obrane, pokrojone w plastry
  • 1 duży pomidor
  • ser mozarella pokrojony w paski
  • ¼ szklanki tartego sera parmezan
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Avocado natychmiast po obraniu skropić sokiem z cytryny. Plastry bułki obrumienić w piekarniku na złoty kolor, schłodzić. Każdą kromeczkę posmarować cienko masłem obłożyć avocado, plastrem pomidora. Przyprawić solą i pieprzem Zwieńczyć serem mozarella i tartym parmezanem, posypać pieprzem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *