Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z klopsami

"Lubisz klopsy? Chodź na boksy!" – któż nie pamięta tej dziecięcej rymowanki?
Dziecinnie prosta jest też ZAPIEKANKA Z KLOPSAMI, a pyszna, że palce lizać!

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego)
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • 5 dużych ziemniaków
  • 1 główka białej kapusty
  • masło
  • przyprawy: pieprz, sól, vegeta lub specjalna kompozycja "do dań z ziemniaków"
  • naczynie żaroodporne

    Przygotowanie:
    – mięso mielone doprawić, dodać jajko, uformować w klopsy (płaskie, nie kule), otoczyć w bułce tartej i usmażyć na patelni (wychodzi ok.5-7 klopsów)
    – w trakcie smażenia klopsów obrać ziemniaki i pokroić w talarki (cienkie, ok. 2-3 mm), kapustę drobno posiekać
    – usmażone klopsy ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego
    – ułożyć warstwę z ziemniaków, solić i przyprawiać układając, położyć kawałeczki (kostki 5×5 mm lub odkrojone, płaskie płatki) masła
    – ułożyć kolejną warstwę z posiekanej kapusty (grubo, ok.7-10cm), przyprawiać i przekładać kawałeczkami masła (kapusta będzie miękka)
    – zamknąć naczynie i wstawić do piekarnika na ok. 50-60min, piec w 220 stopniach

    Podawać gorące. Super smakuje też odgrzewane!

    Porcja taka (w naczyniu żaroodpornym ok.3 litry) to smaczny obiad dla 3-4 osób*

    *Mój partner potrafi zjeść wszystko sam 🙂

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Lenaa86

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *