Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane tortellini z paprykami

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 400 g tortellini
  • 300 g śmietany
  • 4 żółtka
  • 100 g startego parmezanu
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz
  • tłuszcz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Tortellini ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
    W między czasie papryki pokroić w kostkę i również je gotować w osolonej wodzie ok. 2-4 min.
    Następnie żółtka wymieszać razem ze śmietaną, parmezanem oraz gałką muszkatołową, doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
    Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem ułożyć w nim tortellini oraz paprykę.
    Zalać całość sosem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225 stopni i zapiekać ok. 10 min.
    Po tym czasie posypać zapiekankę resztą sera i wstawić ponownie do piekarnika na 5-10 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *