Składniki:
- 200 g wstążek
- 300 g filetów mrożonych filetów rybnych
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 białko
- 1 łyżeczka zagęszczacza
- 50 g pędów bambusa
- 1 łyżka oleju
- 1 opakowanie przyprawy chińskiej
Sposób wykonania:
- Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
W między czasie białko wymieszać razem z winem ryżowym i zagęszczaczem.
Filety rozmrozić po czym pokroić w kostkę, którą maczać we wcześniej przygotowanej marynacie.
Smażyć razem z pędami bambusa pokrojonymi w słupki na rozgrzanej oliwie.
Usmażoną rybę i bambusy wyjąć a na ta sama patelnie wlać 375 ml wody.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku przyprawą chińską, trzymać na ogniu ok. 10 min co jakiś czas mieszając.
Po tym czasie dodać odcedzony makaron, rybę oraz pędy bambusa.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K