Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zakręcone spaghetti

Składniki:

  • 90 dag mielonej wołowiny
  • 2 cebule
  • sól
  • puszka pomidorów
  • 170 g przecieru pomidorowego
  • 12 hiszpańskich oliwek
  • 500 g ugotowanego makaronu spaghetti
  • ¼ szkl startego parmezanu

Sposób wykonania:
Dno żeliwnego garnka posypać solą po czym włożyć do niego mięso oraz posiekana cebulę.
Smażyć doza rumienienia się mięsa, wówczas odlać nadmiar tłuszczu i dodać pomidory razem z zalewą.
Następnie dodać posiekane oliwki oraz przecier pomidorowy.
Wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Gotować na małym ogniu około 60 minut.
Po tym czasie włożyć makaron, dokładnie wymieszać a przed podaniem posypać startym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *