Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięsny sos do makaronu

 

Składniki:

 

  • 45 dag białej kiełbasy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 45 dag mielonej wołowiny
  • 3 puszki pomidorów
  • 350 g przecieru pomidorowego
  • 2 szkl wody
  • 4 liście laurowe
  • 4 łyżeczki suszonej bazylii
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • 2 łyżeczki soli

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć kiełbasę pokrojoną w kostkę.
Wówczas dodać posiekaną cebulę, czosnek oraz wołowinę.
Smażyć jeszcze kilka minut po czym odlać nadmiar tłuszczu i dodać pomidory przetarte przez sito.
Dodać jeszcze wodę, liście laurowe, bazylię, oregano oraz sól.
Całość dokładnie wymieszać i gotować 2 godziny namyłam ogniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *