Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zakąska piknikowa

Składniki:

    • 4 pomidory
    • 25 dkg wędzonej ryby
    • 1 łyżka oliwy
    • 2 łyżki octu winnego
    • ¼ łyżeczki mielonego pieprzu
    • sól
    • zielona sałata


    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, posolić. Oliwę wymieszać z octem i pieprzem, zrosić nią pomidory. Na każdej ćwiartce pomidora układać kawałek pozbawionej skóry i ości wędzonej ryby lub ryby konserwowej w oleju. Układać na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. Sos winegret można zastąpić majonezem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *