Składniki:
Sposób wykonania:
Na patelni rozgrzać 6 łyżek oliwy, wówczas wrzucić posiekaną cebule oraz czosnek i poddusić po czym dodać świeże zioła oraz obrane grzyby, zależnie od wielkości pokrojone.
Całość wymieszać i trzymać na ogniu ok. 2-3 min.
Następnie wlać brandy oraz śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, pozostawić na ogniu kolejne 5 min.
W między czasie ugotować makron w osolonej wodzie al dente.
Piersi oprószyć solą oraz pieprzem i ułożyć na patelni z rozgrzaną oliwą skórą do góry, smażyć ok. 1 min po czym odwrócić i smażyć ok. 2-3 min.
Na koniec makaron odcedzić, ułożyć na talerzach, rozłożyć bażanta pokrojonego w paski, polać sosem i udekorować startym serem oraz trybulą.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P