Składniki:
- wołowina 1/2 kg
- brokuły 30 dag
- mąka kukurydziana 2 łyżki
- olej sezamowy 2 łyżki
- sos sojowy 1 łyżka
- olej 2 łyżki
- sos chiński 6- 8 łyżek
- ziarna sezamu 1- 2 łyżki
Sposób przyrządzenia:
Mięso należy pokroić w paski, następnie włożyć do miseczki i połączyć z
olejem sezamowym oraz sosem sojowym. Wszystko oprószyć mąką
kukurydzianą. Należy rozgrzać wok, wlać olej i podsmażyć mięso do
momentu zbrązowienia. Mięso należy przełożyć na półmisek. Brokuły po
umyciu i osuszeniu należy podzielić na różyczki i smażyć około 2 minuty
na oleju. Podlewać co jakiś czas odrobiną wody, dodać sos chiński, mięso
i pozostałe składniki, smażyć do 2 minut. Na koniec posypać ziarnami
sezamu.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos