Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina po węgiersku

 

Składniki:

  • ¾ kg wołowiny
  • 4 strąki czerwonej papryki
  • 2 łyżki smalcu
  • cebula
  • ½ l piwa
  • 4 ząbki czosnku
  • papryka mielona ostra
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Wołowinę natrzeć czosnkiem roztartym z solą oraz oprószyć pieprzem po czym pokroić ją w wąskie paski.
    Następnie posiekana cebulę przesmażyć na rozgrzanym oleju, oprószyć ją mieloną papryką po czym wrzucić strąki papryki pokrojone w kostkę.
    Trzymać na ogniu około 4 minut po czym zawartość patelni przełożyć do garnka.
    Natomiast na pozostałym tłuszczu przesmażyć mięso i również przełożyć do garnka.
    Wówczas zalać całość piwem i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *