Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina duszona z papryką i pomidorami

 

Składniki:

  • ¾ kg wołowiny
  • 2 strąki papryki
  • 5 pomidorów
  • 4 cebule
  • 2 łyżki smalcu
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • ½ pęczka koperku
  • bazylia
  • cząber
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Wołowinę pokroić w kostkę po czym obsmażyć ją na rozgrzanym tłuszczu.
    Wówczas dodać posiekaną cebulę oraz paprykę pokroją w kostkę.
    Podlać całość wrzącą woda i dusić około 10 minut.
    Po tym czasie dodać posiekaną natkę pietruszki oraz koper i doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią oraz cząbrem.
    Na koniec dodać pomidory obrane ze skórki pokrojone na ćwiartki.
    Pozostawić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *