Składniki:
- ¾ kg wołowiny
- 2 strąki papryki
- 5 pomidorów
- 4 cebule
- 2 łyżki smalcu
- ½ pęczka natki pietruszki
- ½ pęczka koperku
- bazylia
- cząber
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Wołowinę pokroić w kostkę po czym obsmażyć ją na rozgrzanym tłuszczu.
Wówczas dodać posiekaną cebulę oraz paprykę pokroją w kostkę.
Podlać całość wrzącą woda i dusić około 10 minut.
Po tym czasie dodać posiekaną natkę pietruszki oraz koper i doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią oraz cząbrem.
Na koniec dodać pomidory obrane ze skórki pokrojone na ćwiartki.
Pozostawić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.
Liczba porcji: 5