Składniki:
- ¾ kg wołowiny
- 4 strąki czerwonej papryki
- 2 łyżki smalcu
- cebula
- ½ l piwa
- 4 ząbki czosnku
- papryka mielona ostra
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 1/2szkl. mąki 1 jajko szczypta soli Sposób wykonania: Do mąki wbić jajka i dodać szczyptę soli. Całość dokładnie wyrobić aby powstało twarde ciasto, które odstawić na 15 minut. Po tym czasie podzielić ciasto na 6 kawałków. Rozwałkować każdy tworząc wałeczek na desce skropionej wodą. Następnie odrywać małe kawałeczki i wrzucać je na osolony wrzątek.…
Rober Makłowicz świetny popularyzator kuchni, znany wszystkim z popularnych programów „Podróże kulinarne” wprowadza na rynek wyselekcjonowaną przez siebie i firmowaną własnym nazwiskiem linię win węgierskich. W listopadzie bieżącego roku, w polskich sklepach i restauracjach pojawiły się wina z „Winoteki Roberta Makłowicza”. Znakomity smakosz i miłośnik kuchni wybrał z szerokiej oferty 6 win z winnic Sant Urban położonych nad Balatonem, na wzgórzach Badascony.
Skład: 1,5 kg polędwicy wołowej 250 g wędzonego boczku 2 cebule 250 g pieczarek 10 g papryki 4 g kminku 1 kg pomidorów Sól Sposób wykonania: Posiekaną cebulę przesmażyć razem z pokrojonym w drobną kostkę boczkiem. Dodać zmielony kminek oraz obrane ze skóry pomidory. Na tym położyć polędwicę, posolić i dusić na wolnym…