Składniki:
- 50-60 dkg wołowiny (ja daję pręgę)
- 20 dkg pieczarek
- 1 cebula (średnia)
- 2 marchewki (średnie)
- brukselka (jak mrożona pół paczki)
- fasolka szparagowa (jak mrożona pół paczki)
- sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, curry
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć i pokroić w małą kosteczkę. Posypać mąką i usmażyć na rozgrzanym oleju. Potem całość wrzucić do garnka i gotować pod przykryciem aż będzie prawie miękkie. Grubość kostki oczywiście skraca czas gotowania :). Gdy będzie miękkie dajemy marchew pokrojoną w cieniutkie paseczki, pieczarki pokrojone w paski, cebulę w piórka, brukselkę i fasolkę. No i te listki i ziela. Całość doprawić solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodać dużo curry żeby było czuć. Podajemy z ryżem. To jest potrawa na 2 osoby na dwa obiady.