Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Winny strudel

Ciasto:

  • 250 g mąki
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • sól

    Farsz:

  • 500 ml słodkiego białego wina
  • 150 g masła
  • 150 g bułki tartej
  • 80 g cukru

    Sposób wykonania:
    Do mąki dodać jajka roztrzepane z octem, oliwa i szczyptą soli.
    Całość dokładnie wyrabiać w razie potrzeby dolewać odrobinę ciepłej wody.
    Ciasto powinno być dokładnie wyrobione aż do powstania na powierzchni pęcherzyków powietrza.
    Z powstałego ciasta uformować kulę, którą przykryć gorącą deską i odstawić przykryte ręcznikiem na 1 godzinę.
    Po tym czasie wziąć obrus i podłożyć pod niego talerz.
    Ciasto rozwałkować po czym rozciągnąć go na talerzu aż będzie miało grubość bibułki.
    Odstawić na chwile aby ciasto się trochę przesuszyło.
    Następnie polać ciasto połową roztopionego masła.
    Na reszcie masła przesmażyć bułkę tartą, wówczas dodać połowę wina oraz cukier.
    Całość dokładnie wymieszać i rozsmarować na cieście. Zawinąć strudel przy pomocy obrusa.
    Ułożyć na blasze wysmarowanej masłem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
    Po około 15 minutach polać go resztą wina i piec kolejne 35 minut aż wino całkowicie wyparuje.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *