Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijne filety z karmazyna w kukurydzianej panierce

Składniki:

  • 50 dkg filetów z karmazyna
  • 2 łyżki masła i 2 oleju
  • 1 szklanka pogniecionych drobno płatków kukurydzianych
  • ½ szklanki drobnej kaszki kukurydzianej
  • 1 lub 2 mniejsze jajka
  • sól, biały pieprz


Sposób przyrządzenia:

Rybę umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Każdy filet obtoczyć w kaszce kukurydzianej, następnie w zmiksowanych jajkach i na zakończenie w płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem po 3 minuty z każdej strony. Podawać z dodatkiem klinów z cytryny i z pieczywem lub ziemniakami gotowanymi w mundurkach i zielonymi dodatkami.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Krystynę S

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *