Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wegetariańskie ragu

 

Składniki:

  • 1 papryka
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 kabaczek
  • 1/2 puszka zielonego groszku
  • 7 ziemniaków
  • 3 pomidory
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać oliwę, dodać obraną i pokrojoną cebulę, chwilę smażyć, dodać pokrajane w kostkę, obrane ziemniaki, marchewkę, kabaczka, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Chwilkę smażyć mieszając, przykryć pokrywą i dusić na małym ogniu aż ziemniaki będą miękkie. Dodać do rondla pokrojone w kostkę pomidory i posiekany czosnek oraz groszek, wymieszać, dusić jeszcze kilka minut i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *