Składniki:
- pół puszki cieciorki
- pół puszki pomidorów
- cebula
- czosnek
- 3-4 pieczarki
- marchewka
- 4 kotlety sojowe Minutki
- vegeta
- sos sojowy
- chili
- bazylia
- oregano
- olej
Sposób wykonania:
Kotlety ugotowałam w wodzie z vegetą, kaszę w osolonej wodzie na sypko.
Cebulę obrałam, pokroiłam w półtalarki i wrzuciłam na rozgrzany olej. Dołożyłam pokrojone na pół pieczarki, obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, posoliłam, podlałam sosem sojowym i odrobiną wody i dusiłam kilka minut. Dołożyłam pomidory, pokrojone ząbki czosnku i chili, dusiłam jeszcze chwilę. Na koniec dołożyłam cieciorkę i zioła. Gdy wszystko się zagrzało i przeszło zapachami i smakami, wymieszałam z pokrojonymi kotletami sojowymiPrzepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Malwina Gzik