Składniki:
- 20 dag brukselki
- 20 dag brokułów
- 20 dag cukinii
- 2 jajka
- 10 dag marchewki
- 12 dag mąki
- 125 ml piwa
- 500 ml oliwy
- kilka gałązek melisy
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Do mąki wlać piwo oraz żółtka.
Całość dokładnie wymieszać i dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Następnie cukinie obrać i z pozostałymi warzywami gotować kilka minut w osolonym wrzątku, wówczas je odsączyć.
Cukinie i marchew pokroić na małe kawałki a brokuły podzielić na różyczki.
Zanurzyć kawałki warzyw w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.
Usmażone warzywa odsączamy na papierowym ręczniku po czym nabijamy je na wykałaczki przeplatając listkami mięty.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M