Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Uszka do Wigilijnego barszczu Joli

Jeśli mamy już barszcz to nie może zabraknąć do niego uszek. Wypróbuj przepis Joli na uszka z grzybami. Przepis zawiera: mąkę, żółtko, grzyby i cebulę. 
 

Składniki:

  • 2 szkl mąki pszennej
  • 1 łyżka stopionego masła
  • 1 żółtko
  • 2/3 szkl gorącej wody 
  • szczypta soli
  • 290 g ugotowanych grzybów suszonych 
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki bułki tartej
 

Sposób wykonania:

  1. Mąkę przesiać razem z solą.
    Wbić do niej żółtko oraz dodać roztopione masło.
    Całość dokładnie wymieszać, dodając stopniowo gorącą wodę, aby składniki lepiej się ze sobą złączyły.
    Wyrabiać do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.
    Gotowe owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 30 minut.
    W między czasie 
    Obraną cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie z oliwek.
    Wówczas dodać pokrojone grzyby i razem przesmażyć.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym dodać bułkę tartą i razem dokładnie wymieszać.
    Natomiast ciasto wyjąc z lodówki i rozwałkować.
    Pokroić go na niewielkie kwadraty.
    Na każdym położyć po odrobinie farszu.
    Złożyć kwadraty na pól po przekątnej a potem zlepić ze sobą dwa boczne różki ciasta. 
    Gotowe uszka wrzucać na osolony wrzątek i gotować kilka minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. 
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *