Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczne pierogi z grzybami Klaudii

Na świątecznym stole nie może zabraknąć pysznych piegów z grzybami. Wypróbuj przepis Klaudii. Lista zakupów grzyby, masło, mąką i żółtko. 
 

Składniki:

  • 80 g suszonych grzybów
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka oleju
  • 2 szkl mąki
  • sól
  • pieprz 
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka bułki tartej
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 2 cebule
  • 1 szkl  ciepłej wody
 

Sposób wykonania:

  1. Wcześniej namoczone grzyby ugotować w bulionie.
    Gotowe odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. 
    Obraną cebulę posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle.
    Następnie przełożyć ją do grzybów.
    Wsypać jeszcze bułkę tartą i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
    Natomiast mąkę przesiać razem z solą.
    Dodać do niej żółtka, olej oraz wodę i całość dokładnie wyrobić na gładkie, jednolite ciasto.
    Gotowe rozwałkować.
    Wykroić  z niego kółka np. szklanką.
    Na każdym kółku rozłożyć farsz.
    Złożyć kołka na pół i zlepić brzegi.
    Tak przygotowane pierogi wrzucić na osolony wrzątek i gotować kilka minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *