Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Twarożek Iwony

Składniki:

  • ½ kg sera śmietankowego
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 5 dkg cukru
  • 100 ml mleka
  • 10 dkg pumpernikla
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 5 dkg orzechów laskowych
  • 20 dkg wiśni / mogą być z kompotu /
  • 200 ml rumu
  • 125 ml śmietany
  • wiórki czekoladowe do przybrania

    Sposób przyrządzenia:
    Twarożek, cukier, cukier waniliowy i mleko dokładnie wymieszać. Skruszony pumpernikiel skropić rumem i wymieszać z tartą czekoladą i posiekanymi orzechami. W szklanej misce warstwami  układać mieszankę pumpernikla, twarożkową i wiśnie. Ostatnią warstwę powinien tworzyć  twarożek. Miskę odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Ozdobić śmietaną i wiśniami i posypać wiórkami czekoladowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *