Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tureckie śledzie

Składniki:

  • 80 dag śledzi
  • 2 szkl. oleju
  • 2 strąki papryki
  • 20 dag pomidorów
  • tymianek
  • curry
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Odfiletowane śledzie pokroić na połówki po czym zawinąć je w rolmopsy, które ułożyć w słoju, przeplatając plastrami pomidora.
    Następnie paprykę pokroić w paseczki i udusić na kilka łyżkach oleju po czym przetrzeć ją przez sito.
    Resztę oleju wymieszać z papryką, tymiankiem, pieprzem oraz curry, doprowadzić do zagotowania i odstawić do ostygnięcia.
    Zalać śledzie ostygniętą zalewą i wstawić na 3-4 dni do lodówki.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Michała M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *