Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort śmietanowo-cytrynowy

Składniki:

  • 150 q mąki
  • 4 jajka
  • 50 g maki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 175 g cukru
  • 150 g cukru pudru
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 1/2 l zsiadłego mleka
  • 150 g kwaśnej śmietany
  • 600 ml śmietany kremówki
  • sól
  • 8 łyżek soku pomarańczowego
  • 3 cytryny
  • 50 g pałeczek migdałowych
  • listki melisy
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania:
Białka ubić ze 150 g cukru i szczyptą soli. Wymieszać z żółtkami. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej formy. Piec 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C. Cytryny sparzyć. Z jednej odkroić 2 plasterki. Z pozostałych zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Zsiadłe mleko zmiksować ze śmietaną, cukrem pudrem, skórką cytrynową i 8 łyżkami soku z cytryny. Dodać namoczoną w zimnej wodzie żelatynę i 400 ml ubitej kremówki. Ciasto przekroić na 3 części. 4 łyżki soku z cytryny wymieszać z sokiem pomarańczowym,
nasączyć ciasto. Rant tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia tak, aby wystawał 3 cm nad formę. Włożyć l
krążek ciasta, posmarować 1/3 kremu. Tak samo postępować z kolejnymi blatami. Tort wstawić na 4 godziny do lodówki. 200 ml kremówki ubić z 2 łyżkami cukru. Udekorować według własnego pomysłu.

2 comments for “Tort śmietanowo-cytrynowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *