Składniki:
- 1 kg.sera białego
- 20dag. cukru
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 5 dag. rodzynek
- 5 dag. migdałów
- 5 dag. moreli suszonych
- 15dag. biszkoptów
- kostka masła
- galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
- 1 puszka brzoskwiń
Sposób przyrządzenia
Masło stopić. Jajka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Dodać ser i wymieszać. Przełożyć do garnka ze stopionym masłem i gotować 15 minut często mieszając. Zdjąć z ognia i wrzucić morele, rodzynki i migdały. Spód formy wyłożyć biszkoptami. Przykryć ciepłą masą. Obłożyć brzoskwiniami. Galaretkę rozpuścić, ostudzić i wylać na owocach.Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad