Składniki:
- ser twarogowy 1/2 kg
- białka jaj 10 sztuk
- cukier 20 dag
- masło 1/2 kostki
- mąka 10 dag
- skórka z cytryny 2 łyżki
- cukier waniliowy 1 opakowanie
- rodzynki 20 dag
Sposób przyrządzenia:
Ser twarogowy należy utrzeć, następnie dodać do niego piane ubitą z 5
białek, cukier, miękkie masło, startą skórkę z cytryny oraz cukier
waniliowy. Wszystko należy dokładnie ze sobą wymieszać. Po wymieszaniu
należy dodać mąkę, rodzynki i piane ubitą z pozostałych 5 białek. Całość
należy lekko wymieszać i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej
mąką blachy. Ciasto należy piec w piekarniku nagrzanym do 180- 200
stopni przez około pól godziny.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos